Slik fjerner du «sen/sener» fra kyllingfileten.!

Her om dagen var jeg på Kiwi og kjøpte First Price kylling som de selger der. Man får jo 6 store flotte kyllingfileter til en snau 100 lapp ved å kjøpe en sånn stor First Price kylling kartong. Og det var akkurat denne kyllingen som jeg også hadde kjøpt meg. Og det er ikke første gangen jeg har kjøpt disse. Det vil si det er disse som jeg vanligvis kjøper når jeg skal ha kylling.

Men så, vel hjemme så kom jeg på at i denne First Price kyllingfileten så finner man er «sen/sene» eller hva nå enn det rette ordet er. Hos oss kaller vi det i alle fall for en sen. Men nok om det, denne senen er ikke særlig god å spise. Den er for all del ikke farlig å spise om du skulle komme for det. Men den er heller ikke god. Veldig seig er den. Jeg stekte en kyllingfilet med denne senen i, og det opplevdes som sagt litt seigt/hardt å tygge på enn når den er fjernet bort. Så for all del ikke få panikk om du har spist denne senen.

I alle fall så er denne senen kjapt og enkel å fjerne. Du må gjerne skjære den ut med en liten skarp kniv, (noe også jeg gjorde før), men da skjærer man gjerne bort litt unødvendig godt kjøtt også. For å unngå det så finnes det en smartere løsning på å fjerne den. Og mye mindre svinn også. I alle fall synes jeg denne metoden er bedre og mye raskere også. Se bildene under med forklaring og det hele. Egentlig et ganske så godt tips syns jeg……

Gjerne slik finner du denne senen som går gjennom kyllingbrystet. Noen kan være veldig lange og noen kortere/korte.

Det kan være litt vrient å få tak i/holde fast i denne senen med et par fingre. Men det går stort sett greit. Skulle det være helt umulig, skjær bittelitt til med kniv slik at du får tak i senen og kan holde senen godt.

Deretter når du har fått tak med fingrene, stram til med senen, og plasser senen mellom en gaffels «riller/mellomrom». Deretter holder du gaffelen helt i ro. Drar med fingrene mens senen blir mer og mer synlig mellom gaffelens riller/mellomrom. Det er gaffelen og fingrene dine som her gjør jobben. Og senen løsner vanligvis veldig lett på denne måten.

Og slik ser denne senen ut når du har fått den ut av kyllingfileten. Ikke så veldig god å tygge på for og si det sånn.

I en slik eske/kartong fra First Price ligger kyllingfiletene i.
Jeg har ikke sett at Prior sine kyllingfilet produkter har denne senen i filetene. Det er vel kanskje derfor disse kyllingfiletene heter First Price, i og med at de har denne senen i seg….- og andre fra andre produsenter ikke har det.
Men jeg kjøper selvsagt mye heller kyllingfileten med senen i fra First Price når dette gode produktet som det de har med kyllingfilet fra First Price er minst like smakfullt som Prior og andre kyllingfilet produsenter. Sånn ut over det er det ingen forskjell i smaken på disse filetene kontra Prior sine. Vil faktisk også påstå at disse fra First Price er noe større enn de fra Prior også…….Prior sine er forøvrig også veldig gode da.

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg