Slite med isijas problemer er ikke bare bare det heller.!

De siste dagene har jeg virkelig slitt med smerter i den venstre foten/benet mitt. Hjelpe meg vel så vondt som det har vært og fremdeles er. Jeg har aldri hatt denne type smerter i hverken foten, benet eller leggen min før. Eller i det hele tatt. Smerten begynner nesten helt oppe med rumpeballen, og går så videre nedover på baksiden av låret mitt og helt ned og på baksiden av leggen min. Smertene tiltar og blir så voldsomme, særlig når jeg er i ro. Jo mer og lenger jeg er i ro, desto vondere blir det. Så vondt mange ganger at det går utover nattesøvnen. Om morningene når jeg står opp, så er det så vondt at jeg mange ganger ikke en gang klarer å hverken gå, sitte, ligge eller å stå.

Nå som jeg er ute på jobb offshore, og begynner på jobb klokken 06.00 hver morgen, så står jeg opp i ekstra god tid før jeg skal begynne å jobbe. Da for å få beveget og gått litt på det vonde benet mitt. For jo mer jeg går på foten/benet desto bedre blir det og smertene de forsvinner nesten helt og blir borte. Kjenner etter hvert at det da er noe der, helt svakt. Men så når det blir kveld/natt igjen og jeg er mer og mer i ro, så kommer smertene gradvis tilbake igjen. Og slik holder det på. Og når jeg da skal stå opp så gjør det så vondt at det halve kunne vært nok.

Så i dag tok jeg turen innom sykepleieren min på jobb, og fortalte hvordan jeg hadde det. Og det jeg fortalte mente hun hørtes helt klart ut som en «isjas». Jeg vet ikke, da jeg aldri har vært borti eller hatt smerter på denne måten i benet før. Jeg fortalte også at jeg ikke hadde noen vondter eller andre plager i ryggen. Det hadde jeg ikke hatt på mange år…. Selv om jeg ikke har noen vondter eller plager i ryggen er det heller ikke dermed sagt at jeg ikke kan ha isjias. Det var iallefall det medic sa. Og smertene jeg har i benet er stråling sa medic. Da vet jeg nå hvordan det kjennes ut å ha stråling. Noe jeg aldri har hatt før. Så skulle jeg få lignende smerter igjen ved en senere anledning, så vet jeg nå hvordan dette kjennes ut.

Medic/sykepleier ga meg Paracet og Ibux som jeg skulle ta 3 stykk av, 3 ganger om dagen. Da 1 pille av hver, 3 ganger om dagen. Så får vi se om det hjelper. Dersom det ikke gjør det så skal jeg over på Voltaren som er litt sterkere saker enn Ibux og Paracet. Men jeg håper det hele har gitt seg om et par dager. Jeg er ikke så glad i å dytte i meg så mye medisiner. Da jeg syns jeg tar nok fra før av. Men hjelper ibuxenx og paraceten så er det klart at jeg tar Ibux og Paracet til strålingen er borte. Ja for det er visst stråling jeg har. Jeg har aldri visst hva stråling er. Men nå vet jeg hva det er. Det er noe som gjør sinnsykt vondt og er veldig ubehagelig også.

Etter at jeg begynte å ta disse dosene med Paracet og Ibux, så forsvant veldig av smertene. Men bare nesten alt forsvant. Jeg håper at om 3 dager at jeg slipper å ta mer medisiner mot dette. Og at det hele har gitt seg. Men det er nok veldig optimistisk fra min side å håpe på det. Da det vanligvis tar litt tid før dette vil gi seg sa medicen min ombord her. Og det var noe jeg virkelig ikke var glad for å høre. For nå tar jeg ikke sjansen på å gå å trene. Selv om det er noe jeg fryktelig gjerne har lyst til. Men det er en ting som er viktigere nå. Og det er min egen helse og å bli kvitt denne isjasen. Så får det meste annet settes på vent inntil videre….

Det skal også være sagt at jeg fra før av har to mindre prolapser i korsryggen min. Og i tillegg til det har jeg en 5 % skeivhet i ryggsøylen. Også det nede i korsryggen. Dette fikk jeg konstatert da jeg var på en grundigere MR undersøkelse i Stavanger, da jeg bodde der for mange år siden. Jeg husker ikke hvilket år det kan ha vært at jeg tok denne MR undersøkelsen. Men det må iallefall ha vært minst 15 år siden. Så når jeg kommer hjem nå så skal jeg få tatt en ny MR sjekk for å se hvordan korsryggen er i dag. For å se om det muligens kan ha blitt verre eller om det er som det var ved første MR undersøkelse. Mye kan ha endret seg. Jeg håper iallefall ikke at det har blitt verre. Muligens kan det være og at denne isijasen som jeg nå har, er på grunn av prolapsene jeg har, og den noe skjeive ryggsøylen min…..

Hadde det ikke vært for all den treningen som jeg gjør. Så tror jeg at problemene i ryggen min hadde vært enda verre…. Nå klarer jeg iallefall å holde det hele i sjakk på grunn av treningen min. Jeg har ikke hatt noen problemer eller vondter i ryggen/bena på noen måte siden den dagen jeg var på MR undersøkelsen i Stavanger for mange år siden. Og det tror jeg treningen skal ha en del av æren for….. Riktig trening vel og merke.

Disse pillene går ned «på høykant» i disse dager…. La oss håpe på at det blir med denne dosen de neste tre dagene. Det hadde vært veldig fint.

Dosen med piller jeg skal ta står her beskrevet på denne lille papirposen…:)

Denne lekre sexy herligheten av et bein er den som skaper litt bry for meg i disse dager. Vi får håpe at den kommer seg litt fort…

Garman. ❤️

2 kommentarer
  1. Hehe, god bedring! Det kan så godt være du får det mer enn en gang i livet. Isjiasnerve i klem. Jeg fikk det så i klem pga prolaps i korsryggen at jeg ble lammet i hele venstre beinet, og akkurat det skal man visst være obs på, for varer lammelsen mer enn ett døgn ( det var grensen før, det kan jo være noe annet i dag) og man får problemer med vannlating, så må det opereres. Her gikk det jo over igjen, lammelsen kom og gikk , men varte bare noen timer om gangen. Rart å ikke kjenne at man har beinet, ikke kjenne foten, ikke tærne. Jeg vekslet mellom hinking på ett bein og kryping på gulvet, for gå på det beinet var umulig. Kjente ihvertfall ikke stråling nedover i beinet akkurat under de lamme periodene, bare drittvondt i korsryggen pga prolapsen. Så fort lammelen slapp taket, var det strålesmerter nedover beinet igjen. Men det så jeg på som en fordel, for da var det liv der. 😁

  2. Hehe ja det er iallefall første gang jeg har fått isjas. Har aldri hatt det før. Og slett ingen god følelse det der. Huff. Og Jeg er også sikker på at det vil komme igjen før eller siden…..:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg