Smalahove – Groteskt godt.! – Har du prøvd det.?

I dag serverte min kjære mor smalahove til middag. Og til de av dere som ikke har spist smalahove før, og heller ikke vet hva slags dyr smalahove er fra. Så er det hodet til sauen med øyet, tenner, nesebor, øret og det som hører til på et hode til en sau som er smalahove. Og serveres med både tenner, øyne og alt. Grotesk og ekkelt tenker du kanskje at dette er. Men du verden så utrolig godt det er også. Fantastisk godt. Og kjøttet som er i hodet er ordentlig mørt. Jeg tror ikke det finnes mørere kjøtt enn det som er i hodet på sauen……Dette øyet som er på smalahove, skal visstnok være ganske så smakfullt og godt, sier de som har spist det. Selv har jeg aldri prøvd meg på selve øyet, og jeg har heller ikke på noen måte tenkt til å prøve det heller.

Smalahove kan enten fås røkt eller ikke røkt. Vi foretrekker å spise det røkt som på bildene her. Og i stedet for å ha røkt eller salt svineknoke til raspeball/komle, så kan du veldig fint bruke kjøttet fra smalahove. På lik linje som pinnekjøtt også er supergodt til raspeball/komle. Eller du kan spise smalahove til poteter, kålrabistuing, baconfett. Og om du ikke har prøvd smalahove, så syns jeg faktisk du skal prøve. Det er supergodt. Og prøve å se bort i fra at dette ser litt groteskt/ekkelt ut om du klarer.

Jeg lurer også på om dette med å servere og spise smalahove er en sånn vestlandsgreie. Jeg har flere ganger prøvd å finne frosne smalahove til salgs i matbutikkene. Men det har jeg ikke funnet. Godt mulig jeg må på spesialbutikker for å finne dette. På Vestlandet i butikker er dette mye lettere å finne. Så det er derfor jeg lurer på om dette med smalahove er en sånn vestlandsgreie….-ikke vet jeg.

Avslutningsvis er noen bilder fra dette herrens måltid som smalahove er. Groteskt vil kanskje noen si at disse bildene er…..

Her er jeg klar for å «angripe» dette sauehodet og alt som ligger på tallerken. Det har kokt i litt mer enn 2 timer sa min mor. Dette er ikke noen vanlig kost for meg heller. Og det er mange mange år siden jeg sist spiste dette. Jeg kan ikke sist huske når jeg spiste dette. Mange år siden er det i alle fall.

Jeg skjønner jo om noen blir litt skeptiske til eller ikke velger å spise smalahove. Det ser jo ikke akkurat så veldig innbydende ut med både tenner, tunge og øyne som nærmest stirrer deg i senk der de ligger i gryten og på tallerken på disse to bildene. Jeg selv syns dette er magisk godt. Masse godt og veldig mørt fint kjøtt.

Vi høres snart igjen.!

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg