Smitterengjøring offshore – Virkon til smitterengjøring.!

I dag ved lunsjtider, sånn rett før klokken slo 12, så kom det en PA melding på PA anlegget her ute på riggen til meg. Og da hadde medic/sykepleier løpt rundt og sett etter meg på riggen. Da hun hadde en beskjed til meg. Men så hadde hun ikke funnet meg. Fordi da var jeg inne i treningsrommet og holdt på med å vaske litt der. Og der hadde ikke medic vært innom og tittet etter meg. Og i og med at hun da ikke fant meg så ble det en kjapp PA melding i stedet der hun ber meg om å ringe henne så fort som mulig. Jeg blir jo litt satt ut av den PAen som kom. Ikke vandt til og absolutt ikke vandt til å høre mitt eget navn bli ropt opp på en PA. Men litt morro var det jo og da…..

Iallefall så var det en smitterengjøing hun ville at jeg skulle ta. Og da helst litt fort. Så jeg satte i gang med det i en fart. Det er kokken Kevin som jobber dag som har hatt litt problemer med oppkast. Og ettersom han har det og han er kokk og lager mat 12 timer om dagen så får han ikke lov til å jobbe eller lage mat. Han hadde kastet opp 4 ganger i dag på morgenkvisten. Og det ville ikke gi seg heller. Så da var det bare å gå og legge seg på lugaren, og prøve å slå i hjel timer de neste 48 timene han iallefall må bli liggende der. Det kommer an på hvor lenge han holder på med å kaste opp. Og så er han i karantene i 48 timer etter det. Etter at han er frisk. De er forøvrig veeeeldig strenge her ute  med den slags. Når noen blir syke er det rett på sin lugar og oppholde seg der til man er helt frisk. Skulle det for eksempel ta flere dager, så vil iverste tilfellet vedkommende bli sendt hjem, og en ny person kommer ut og tar over inntil videre, eller resten av jobbturen vedkommende måtte ha. Nå har kokken nettopp kommet ut på jobb, men jeg tror ikke han blir sendt hjem før tidligst mandag dersom det blir snakk om det…Men det gjenstår å se….

Her har jeg da gjort meg klar til å foreta meg en smitterengjøring inne på cateringtoalettet hvor Kevin kastet opp 4 ganger som han sa. Da er det heldekkende hvit eller gul plastikkkjeledress som teller, med hette og glidelås. Akkurat som en vanlig kjeledress…. Blåsokker på skoene mine og hansker må til, samtidig som jeg drar hetten over hodet og drar glidelåsen helt opp også, for å unngå å få smittefarlige bakterier på meg. Iallefall minst mulig av de….

Når vi rengjør ved smitterengjøring, så bruker vi et virkestoff som heter Virkon. Dette er tabletter som er effektive til smitterengjøring.

Her er da en bøtte med lunkent rosa vann. Og her har jeg hatt 2 virkon tabletter som løser seg selv opp i vannet. Vannet blir svakt rosa når de har løst seg opp.


Det brukte rosa vannet og det som er til overs av det, tømmes og slås ut i vasken.

Her er da smitteområdet som jeg først satte inn med dette virkonvannet. Både toalett, vask, vannkranen, dørhåndtak innvendig og utvendig på dør. Toalettrullholder, såpedispenser, speil, flisegulv, søppelbøtte og veggene settes inn med virkonvann som her. Selv om det ikke vises så godt her da vannet er nesten blankt/svakt rosa. Virkon skal nå virke i minst 10 minutter før noe vasking og spyling kan startes med….

Og her er jeg i full gang med å skumlegge hele toalettet. Vegger, gulv, toalett, vask, vannkrane og det som er ble skumlagt etter at jeg hadde spylt bort virkonblandingen. Spyler bort skum og det som er av såpe. Og tørker så over alt til det er helt tørt med en rosa klut. Og mopper gulvet også helt tørt. Fyller i nye toalettruller, søppelpose, og tørkepapir. Og thats it. Og jeg kan  få av meg den heldekkende hvite kjeledressen, blåsokkee og hansker, og kaster det rett i søpla.

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg