STOLT onkel til fagmann som Landbruksmaskinmekaniker.!

I går den 31 januar så skjedde en aldri så liten men samtidig stor begivenhet for min nevø Lars Kristian. Tidligere i høst, tok han fagbrevet i Landbruksmaskinmekanikerfaget. (Hjelp for et langt ord da mann.) Han gikk læretiden sin på EIK i Aksdal. En 15-20 minutters kjøretur fra Haugesund. Dessverre fikk han ikke fast jobb der og fikk ikke fortsette i fast stilling på EIK etterpå. I stedet tok de inn nye lærlinger.  Det gror ikke akkurat av stillinger som landbruksmaskinmekaniker i Aksdal og Haugesund. Han må over fjorden til sørsiden, nærmere bestemt til Stavanger. Der er nok mulighetene litt større for å få jobb innen faget hans…… Men personlig tror jeg ikke Lars Kristian ønsker å flytte over til sørsiden av fjorden for å få jobb innen det han nå har tatt fagbrevet i……. Han trives best hjemme….. Og det kan jeg forstå, for de fleste i slekt og familie og venner bor jo der.  Så den kan jeg jo forstå. I dag jobber han på et smult/oppdrettsanlegg for fisk eller fisken rognkjeks som de «produserer» der. Rognkjeks brukes effektivt mot lakselus blant annet i oppdrettsanlegg. Håper at det en dag blir ledig stilling for ham som landbruksmaskinmekaniker etter hvert. Jeg syns han fortjener det. Arbeidsom så det holder, pliktoppfyllende snill og god nevø som jeg er umåtelig stolt av.

Det er på Nedstrand der hvor jeg kommer i fra Lars Kristian per dags dato jobber.  Altså en mekaniker som fikser og reparerer diverse landbruksmaskiner. Blant annet traktor, avlesservogn og fórhaustere for å nevne noen av redskapene en landbruksmaskinmekaniker reparerer og ordner på for diverse bønder rundt omkring. Et viktig og nyttig yrke for mange bønder dette, utvilsomt.

Jeg er også sjeleglad for at alle de 9 som jeg er onkel til ser ut til å skjønne viktigheten av å få seg gode trygge utdannelser det er muligheter for å få jobb i. Per dags dato har jeg da Lars Kristian som nå har tatt fagbrevet. I tillegg har jeg ei som  går sykepleierkolen i Elverum. En annen som er lærling på et fiskeoppdrett. Og to andre som holder på med bachelor i økonomi. Og som etterpå vil ta mastergraden også. I tillegg begynner en annen på hjelpepleierutdannelsen til neste år. De 3 minste går fortsatt på barneskolen og siste året på ungdomsskolen. Det skal bli spennende å se hva yrkesvei disse 3 velger seg etter hvert også.Her står Lars Kristian stolt sammen med sin enda stoltere mor etter at han fikk utdelt det flotte fagbrevet sitt som faglært Landbruksmaskinmekaniker.  Utdelingen av fagbrevet skjedde på Maritim Hotell i Haugesund. Både moren og svigerfar satt stolte i salen og bivånet det hele. Etter utdelingen var de ute og spiste sammen, men og sammen med min mor og far, som da selvfølgelig er hans besteforeldre. Jeg skjønner godt at både han og moren er veldig stolte. For det er jeg også. En vanvittig stolt og glad onkel.

Men dere, er det rart denne onkelen er stolt da.?

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg