Tenk om jeg hadde vært en like flink «handy man» som min far – SE hva han har fått til.!

I forrige uke som jeg var hjemme på Nedstrand med mor og far, så var jeg borte i snekkerboden hos min far nærmest daglig for å se på hans nye prosjekt som han holder på med. Det er ikke hvilket som helst prosjekt. Det er et stooort prosjekt som han nå holder på med. Han holder på med å lage en gedigen himmelseng som han har planlagt tenkt til å ha på hytten på Vågslid på Haukelifjell. Det er en himmelseng med plass til to stykker i. Og den har min far tenkt til å sette inn på soverommet til seg og min mor. Jeg har ikke fått sett bilde av den himmelsengen som han har planlagt å bygge/skjære ut. Det var hemmelig sa min far. Men en mal hadde han som han følger. Eneste forskjellen var at utskjæringene på himmelsengen ikke ble helt de samme som etter malen…

Men er det en ting jeg er bombesikker på at min far får til å gjøre, så er det å bygge og skjære ut denne himmelsengen. Så mye som min far har bygget av diverse bygninger som hagestue, møbler og andre  gjenstander og i det hele tatt, så klarer han også dette. Uten tvil. Min far er en meget handy mann, og ikke bare er han det. Men han er også selvlært på mye av det han bygger og skjærer ut. Han er utrolig flink. Og kan bygge, skjære ut og tegne nesten hva som helst. Utrolig flink.

Jeg misunner min far disse «handy man» evnene som han har. Selv er jeg jo ikke i nærheten av å være så handy som det han er. Jeg kan male, montere i hop diverse møbler, slå i en spiker og to. Det klarer jeg. Men å bygge noe, skjære ut osv. Det klarer ikke jeg i det hele tatt. Skulle mange ganger ønsket at jeg var litt mer handy enn det jeg selv er. Mye tid og penger man kan spare dersom man er litt handy og vet litt om hvordan man skal gjøre ting. Min far vet jeg har spart tusenvis av kroner på å gjøre og å lage ting selv. Og ettersom vi bodde på gård i 16 år også, og dreiv den. Så er det masse min far fikk brukt sine «handy man» ferdigheter på mens vi bodde der. Så det har sine fordeler å være handy.

Kanskje jeg burde ha vært flinkere i oppveksten til og tatt initiativet til å vært med min far mye mer og lært fra ham under oppveksten. Særlig da vi bodde på bondegården, for da var det alltid noe som måtte bygges på, forbedres og justeres på. Men interessen for gårdsdrift og det å være «handy man» har aldri vært min greie. Og ikke har hatt interessen for det heller. Og når man ikke har interessen for den slags, ja da blir det jo litt vanskelig. Og en viss interesse må man jo ha for det om man vil lære å bli litt ordentlig «handy man» som det min pappa er. Noen er kanskje født handy menn og de er det jo bare å misunne. Jeg er alt annet enn født handy man. Det kan jeg bare si.

Min far er her i full sving med å lage himmelseng på disse 4 bildene ovenfor, som han og mor skal ha på hytten sin på Vågslid. Dette er et tidkrevende arbeide som tar veldig med tid. Men min far er pensjonist blitt, så plenty med tid det har han. Og for en tålmodighet han har med å skjøre ut alt dette for hånd. Tror ikke jeg hadde hatt tålmodighet til dette jeg……

Og her er noen av delene som min far etter hvert skal begynne å skjære ut i. Ikke spør meg om hvor på himmelsengen disse delene hører til. Men jeg er sikker på at dette blir bra. Min far er veldig nøye med arbeid han foretar seg. Og det gjelder egentlig det meste forøvrig også….

Denne flotte holderen for øl og brus har min far laget. Også alle utskjæringer er det min far som har stått for. Min nevø Thomas var det som fikk denne i bursdagsgave fra min far på sin 19 årsdag som var den 10 mai denne måneden. Er den ikke flott.? Under har min far signert denne beholderen med «bestefar 2019». Hjelpes for et flott minne for Thomas dette er etter sin bestefar. Skulle gjerne hatt en selv også jeg.

Min far har laget denne slagverket som dere der er full av puter. Så den er ikke så lett å se. Men det dere ser er i alle fall flott syns jeg. Og det er min mor som selvfølgelig har dekorert og stappet slagbenken full med puter….

Og til slutt har min far laget denne også. Uten at jeg helt vet hva dette er eller hva den er til…. Men dekorativ og flott syns jeg i alle fall er med sine mange detaljer og utskjæringer. Tror aldri jeg hadde fått til noe slikt som dette, så klønete som jeg er med hendene mine….

Jeg får vel bare drømme videre om å bli en handy man slik som min far. Eller kanskje heller finne meg en mann som er en handy man son kjæreste. Det hadde vært noe det…..

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg