Tenk om jeg som HIV positiv, hadde vært så heldig å få oppleve å bli kurert mot HIV i min levetid.!

På bildet over, ses HIV viruset, der det «svømmer» mellom alle de røde blodlegemene/cellene. Det er blandt annet disse HIV viruset angriper i kroppen.

I går kunne man lese på Dagbladets nettsider at en mann i fra London som ble diagnostisert med HIV I 2003, og som først 9 år senere etter at han fikk diagnosen HIV, begynte med medisiner for å kontrollere viruset. 4 år senere, i 2016 får denne mannen kreft, og fikk da beinmargstransplantasjon for å behandle kreften han hadde fått. Beinmargen kom fra en donor som var naturlig resistent mot HIV. Beinmargen endret kreftpasientens immunforsvar, og det var på grunn av den nye beinmargen fra riktig donor som gjorde at denne mannen ble frisk.

Den HIV positive mannen fra London sluttet frivillig å ta hivmedisinen sin, for å se om HIV viruset ville komme tilbake.
Vanligvis så må vi som er HIV positive ta HIV medisiner livet ut, for å holde HIV viruset i sjakk. Dersom jeg hadde valgt å stoppe bruken av mine HIV medisiner, så ville HIV viruset vanligvis ha kommet tilbake innen 2-3 uker.
18 måneder etter at mannen fra London stoppet å ta medisinene sine, så har det vist seg at HIV viruset ikke har kommet tilbake. Og mannen er blitt erklært frisk av legene også.

Ikke bare det, men denne forskningen ses på som en milepæl i kampen mot HIV og Aids. Og det er intet mindre enn fantastisk. Noe jeg så klart også er enig i.

Selv om dette er fantastiske nyheter og en milepæl i HIV forskningen. Så velger jeg likevel ikke å la jubelen stå i taket av den grunn. Jeg har hele tiden sagt, at inntil den dagen det foreligger en ordentlig bekreftelse og dokumentasjon på at de har funnet en kur mot HIV, (om det så er beinmargstransplantasjon eller hva det måtte være for slags kur), så velger jeg ikke å slippe jubelen løs før det foreligger. Det er jo ikke en gang sikkert at dersom de finner en kur som kurerer HIV og Aids, ja så tror jeg at denne kuren kommer til å bli så dyr, at det vil bli snakk om et pengespørsmål her også om hvem som skal få den kuren og ikke. Hvis om noen skulle få den i det hele tatt…… Slik er verden blitt, der det er pengene som styrer og rår over alt, dessverre. Noe som viser seg mer og mer i samfunnet vi generelt lever i. Og verre vil dette bli……Jeg håper virkelig at jeg tar feil, og at alle med HIV verden over, vil få kuren som kurerer HIV, dersom den kuren en dag kommer. Og det viser seg jo også når de folkevalgte på Stortinget vil at vi med HIV, nå fra 2019 har sagt at vi skal gå over på mye billigere og dårligere medisiner når reseptene på de medisinene vi allerede har, går ut. Allerede her gir de folkevalgte et signal/inntrykk slik jeg ser det, om at dersom det kommer en kur for HIV så tror jeg kun noen vil få denne kuren, på grunn av kostnaden…Dersom det allerede nå er blitt et pengespørsmål på HIV medisinene vi HIV positive i Norge bruker, ja da tørr jeg ikke tenke på hva de folkevalgte vil foreta seg/si dersom det kommer en kur mot HIV. HIV legen min på Ullevål sier at dersom det kommer en kur mot HIV, så vil den bli svindyr som han sa.

I tillegg gir de nye og billigere medisinene en del bivirkninger, i forhold til dagens medisiner. Selv kjenner jeg flere som har gått over på de nye medisinene og som sliter med voldsomme bivirkninger. Så voldsomme at flere av dem har blitt syke og sykemeldte fra jobb. De klarer rett og slett ikke å fungere i det daglige liv. Jeg tror at det vil ende opp med at de som har fått disse bivirkningene, vil få tilbake de medisinene de hadde før de gikk over på disse nye og rimeligere medisinene…. Det blir spennende å følge med på hva som skjer videre med de. Jeg håper iallefall at de får gå tilbake til sine gamle medisiner. Jeg fikk i desember i fjor heldigvis fornyet resepten min med 1 år på de medisinene som jeg allerede har brukt i snart 2 år. Og de er kjempegode og gjør en fantastisk jobb med viruset i kroppen og kontrollerer alt helt supert. Og det heeelt uten noen som helst form for bivirkninger. Og jeg håper jeg får fortsette med de samme medisinene i desember i år når en ny resept skal ordnes. Men det gjenstår å se.

Det skal også være sagt, at hver gang jeg har vært hos HIV legen min på Ullevål, som nå er 1 gang per år, så har jeg spurt ham rett ut, om han tror det vil komme en kur mot HIV viruset. Han svarer da at det er noe «i gjære» som ser veldig lovende ut. Men at dette fortsatt må forskes på i noen år til, før de faktisk kan gå ut å si at nå har vi en kur mot HIV. Han mener til og med at en kur mot HIV vil foreligge i min levetid faktisk. Og om ikke så altfor lang tid. Tenk om jeg hadde vært så heldig å få oppleve det i min levetid. For en drøm det hadde vært å få oppleve en kur mot HIV.

Selv fikk jeg HIV viruset i 2013. Tenke seg til at det allerede snart er 6 år siden jeg fikk dette viruset. Jeg er en av totalt circa 37 millioner mennesker verden over som lever med HIV viruset i kroppen. Og jeg er en av de 21 millionene med HIV verden over, som faktisk får behandling, tett oppfølging og medisiner. Dessverre er det flere millioner, ( circa 16 millioner) der ute som ikke får denne behandlingen. Det gjør meg fryktelig vondt å tenke på. Selv får jeg de helt gratis uten å betale et eneste rødt øre for medisinene. Det kunne ha vært meg som satt der med en HIV diagnose i et annet land og ikke fikk medisiner mot HIV. Tenk for en hverdag disse HIV positive går i gjennom hver eneste dag. Bekymringene, tankene de har. Hvordan håndterer de hverdagene med HIV viruset uten medisiner.? Lever de med smerter.? Nedsatt daglig funksjon siden de ikke får medisiner som hjelper dem med å holde HIV viruset i sjakk.? Eller lever de greit med det uten medisiner.? Jeg selv hadde det reneste «helvete» før jeg fikk medisinene. Jeg klarte ikke en gang å gå på normalt vis. Jeg klarte ikke å stå eller å gå ordentlig. Og måtte ha hjelp til det. Bare for å nevne noe. Tenk da hvordan de uten medisiner og behandling må ha det. Jeg tørr nesten ikke å tenke tanken på det. Og hvor høy er dødeligheten blant disse.?

Jeg er så heldig å få bo i Norge med dette HIV viruset, altså i den rike delen av verden, mens det er de med HIV viruset som gjerne bor i U-land, fattige land som ikke har den tilgjengeligheten eller kanskje enda viktigere, ikke har råd til disse dyre medisinene som HIV medisinene er. Dette gjør utrolig vondt å tenke på. Her sitter jeg i Norge og får nærmest alt «servert i fanget» av både behandling, medisiner, gratis tannlege og mere til på grunn av HIV viruset. Mens i andre deler av verden får man ikke en «dritt» for og si det rett ut. Der i stedet dør de en sakte, og meget smertefull død etter noen år med viruset i kroppen. Det er litt av noen kontraster vi snakker om her. Og jeg blir kjempetrist av å tenke på dette.

Til slutt vil jeg avslutningsvis si at jeg syns det er fantastisk at denne mannen i London har blitt kurert for HIV viruset, og nå er blitt frisk fra det. Det viser at forskning før eller siden gir resultater. Og hjelper. Det kan ta kort tid, og det kan ta flere tiår før de finner ut av noe som helst. Hvis de i det hele tatt funnet ut av noe. Det gjelder ikke bare for HIV, men også andre alvorlige sykdommer vi mennesker kan få. Forskning hjelper. Forskning gir før eller siden svar. Og dermed viser det oss hvor viktig forskningen er for menneskeheten. Forskning er også veldig viktig for vår eksistens. Hadde det ikke vært for at noen kloke mennesker der ute i verden forsker og forsker på både det ene og det andre. Så hadde ikke verden vi lever i kommet så langt som det den er i dag. Og verden hadde heller ikke vært det den er i dag. Derfor er forskning uhyre viktig innenfor svært mange felt, som for eksempel sykdommer, teknologi, legevitenskap og medisiner. Det er jo ikke en gang sikkert at vi mennesker hadde vært på kloden i dag, dersom vi ikke forsket…..

Dette gjennombruddet i HIV forskningen har i dag vært «breaking News» i England. En kompis av meg som driver oppdrett av Corgi hunder sendte i dag flere snapper til meg, der de viser og prater om gjennombruddet i HIV forskningen. Og der denne mannen fra London som har blitt frisk er sentralt involvert. Så det er fantastisk. Regner med dette også vil komme på norske TV skjermer etter hvert og jeg…..

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg