Vaske vaske vaske – Vårrengjøringen i gang.!

Ja vel, i dag kunne jeg ENDELIG få begynt på den årlige vårrengjøringen hjemme i min egen leilighet. Det vil si. Jeg begynte med å ta vinduene, både på innsiden og på utsiden. Og i 4 etasje og med en ørliten smule av høydeskrekk så tok det litt tid. Særlig med rengjøring av vinduene på utsiden. Innsiden gikk fort for da slipper jeg å tenke på noen høyde osv. og ta hensyn til det. Det er også egentlig ganske så fort gjort å rengjøre vinduene. Hele prosessen er gjort på en halv time. Da har jeg tatt alle vinduene på innsiden og utsiden. Både på begge soverommene, stuen og kjøkken. Og i dag passet det utmerket å vaske vinduene, ettersom det i dag er overskyet vær i Oslo. (HUSK.: Du skal aldri vaske vinduene i direkte sollys. Såpen og vannet tørker da i vinduet ganske fort. Bruk lite såpe i vannet. En dråpe Zalo er nok.) Så en perfekt dag å gjøre dette på. Og en perfekt dag å starte vårrengjøringen på med litt vindusvask.

Vårrengjøringen er i gang som nevnt. Og når jeg tar vårrengjøring så tar jeg litt og litt hver dag. I morgen har jeg tenkt til å ta kjøkkenet. Da rydder jeg i skuffer og skap. Og vasker hele kjøkkenet både utvendig og innvendig. Ettersom jeg har kombinert stue og kjøkken hos meg. Så tar jeg stuen etterpå.
På torsdag tar jeg for meg badet. Da er det rengjøring der. Og slik fortsetter jeg til jeg har tatt rom for rom i leiligheten. Så til helgen skulle jeg ha kommet meg i gjennom hele leiligheten med rengjøring. Det er lurt å gjøre det slik. For da får man tatt det området man har valgt seg ut den dagen skikkelig. Og man kan velge å ta seg god tid å få jobben skikkelig gjort på det området man vasker ned/har valgt seg ut for å vaske. Det er lurt å dele inn nedvasking/vårrengjøringen i soner. Enten rom for rom i hjemmet ditt. Og ikke alt på en gang liksom. Skulle jeg ha tatt vårrengjøring på hele leiligheten min i dag, så er det fort at man ikke hadde tatt ting så nøye på alle områder. Man kunne fort ha tenkt, at skal jeg bli ferdig med hele vårrengjøringen i dag så må jeg henge i og skynde meg. Og veldig mange gjør nettopp dette. Og ser også i etterkant at her har jeg glemt noe og ikke fått gjort det skikkeleg.

Det andre er den ergonomiske biten ved rengjøring. Ved å dele opp vårrengjøringen gjør du deg selv og kroppen din en stor tjeneste. Å rengjøre er et skikkelig tungt å tøft yrke. Både og ha som jobb, og utførelsesmessig. De som tror at det å jobbe som renholder er en dans på roser. Ja, de må virkelig tro om igjen. For er det noe det ikke er så er det det. Sliter du fra før med skuldre, nakke eller armer så syns jeg du skal la være å ta rengjøringen. Få enten noen til å hjelpe deg. Eller få noen utenfra til å gjøre jobben. Slitasje i armer, skuldre og nakke er vanligvis det som ryker først hos en renholder. Så ta vare på deg selv, jobb rolig, og ta deg masse pauser gjennom rengjøringen dersom du trenger det. Og du selv er den som velger å gjøre det. Du har all verdens tid til å bli ferdig likevel.

Under er noen bilder fra dagens rengjøring av vinduene mine i leiligheten min.

Til vi høres igjen, ha en nydelig vårdag folkens.!

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg