Verdens beste OSTEKAKE – En drøm av de sjeldne.!

Verdens beste ostekake.🎂🎂

I dag har jeg laget verdens beste ostekake. Det er iallefall min klare mening om denne ostekaken. Iallefall av alle de som jeg har smakt…Dette er en oppskrift som jeg fikk da jeg var kokkelærling på Radisson SAS Royal Hotell i Stavanger i perioden år 1998 – 2000. En oppskrift som intet mindre er utarbeidet og laget av Gastronomisk Institutt, som holder til på Ullandhaug i Stavanger. Og den er fantastisk god.

Selv har jeg aldri vært begeistret for ostekaker med gelé på toppen. Og jeg har heller aldri syntes at det har noe på en ostekake å gjøre i det hele tatt. Men det er en smakssak av hva folk liker og ikke dette. Min ostekake er helt uten denne gelén på toppen av kaken. Dette er heller ingen billig ostekake å lage. Den er litt dyr, men så smaker den deretter noe hinsides godt også. Så her er oppskriften på kaken.

Ostekake bunn.:

  • 15 stk kornmokjeks.
  • 15 gram sukker.
  • 1/5 Ts kanel
  • 4 ss smør.

Kjeksen knuses/hakkes sunt med kniv. Eller har du en foodprosessor, kjør kjeksen i den sammen med sukker og kanel. Romtemperert smør has i. Massen skal helst være helt klumpfri. Ha massen i en rund form og klem det utover hele bunnen til det dekker bunnen. Stekes på rist i stekeovnen på 180 grader i 10 minutter.

Ostemassen.:

  • 700 gram naturell/Philadelphia/gourmetost.
  • 4 stk hele egg.
  • 150gram sukker.
  • 4 stk vaniljestenger.
  • 2-3 ss sitronsaft. ( 1 stk sitron).

Romtemperert ost, sukker, sitronsaft og innholdet av vaniljestengene has i en mixer og blandes godt sammen. Bruk en håndmikser og bolle dersom du ikke har en mixer. Det går også helt fint. Til slutt has eggene i, og det hele blandes godt til en glatt masse. Fordel så ostemassen over i kakeformen  og smør det jevnt utover i formen. Stek på rist i ovnen på midterste rille på 100 grader i 40 minutter. Pass på at ostemassen er stiv før du tar kaken ut.

Rømmeblanding.:

  • 6 dl lett rømme.
  • (2 stk Rømmebeger)
  • 6 ss sukker.
  • 2 ts vaniljesukker.

Alle ingrediensene has i en bolle og blandes godt med en visp. Rømmeblandingen has så oppå ostemassen. Rømmeblandingen MÅ IKKE helles på. Da blir kaken ødelagt. Jevn rømmeblandingen utover med en slikkepott. Avkjøl så kaken minst ett døgn. Rømmeblandingen vil da stivne.

Pynt kaken med det du selv måtte ønske av friske/ferske bær til kaken. Gjerne blåbær, bringebær og jordbær er gode alternativer.

Bon apetit.!

Garman.❤️

 

2 kommentarer
    1. ågud nå fikk jeg vann i munnen! Ostekake er helt klart favoritten. Selv er jeg elendig på alt som har med baking å gjøre, men spørs om jeg må teste denne uansett 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg