Visste du dette trikset om avokado.? – For å unngå at den blir brun.!

Jeg er en stor elsker av avokado. Og syns det er utrolig godt. Men mange ganger når jeg skal spise avokado så klarer jeg ikke mer enn bare halvparten av den. Og ofte da så har den siste halve delen da blitt kastet rett i søpla fordi den siste halve delen da blir brun/har blitt brun frem til neste gang jeg vil ha resten av den. En hel avokado til meg i et måltid blir litt for mye for meg. Da jeg syns avokado er ganske mettende. Og så syns jeg det er dumt å kjøpe inn dyre avokadoer der jeg bare spiser halvparten og kaster resten fordi den etter hvert har blitt brun.

Jeg gjorde som jeg alltid gjør med avokadoen og spiste halvparten av den til lunsjen min i går. Og så sto jeg jo da der med den siste halve delen og lurte på hva jeg skulle gjøre med den. Etter litt tenking frem og tilbake i hodet mitt, så husker jeg at Marianne som jeg jobbet mye sammen med da jeg var kokkelærling viste meg hvordan man skulle ta vare på resten av avokadoen. (Det var i 1998-2000 at jeg var kokkelærling.) Jeg har ikke gjort dette avokadotrikset selv før, selv ikke da jeg var kokkelærling. Så jeg bestemte meg for å prøve ut dette trikset. Og tro det eller ei det fungerer faktisk.

Trikset er som følger.:

Den siste halve delen av avokadoen legger du i en plastpose sammen med avokadosteinen. Steinen er veldig viktig her. Uten steinen så blir avokadoen helt brun. Så la avokadosteinen ligge i avokadoen. Legg den så i en pose. Og press så ut det du kan av luft fra posen. Knytt posen igjen. Og legg den enten i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken til neste dag. Den tåler bare en dag på denne måten. Men nok til at jeg da i alle fall slipper å kaste siste halvdel av avokadoen. Et enkelt og greitt tips…..

En helt grønn og fersk avokado som her har blitt delt i to. La delen med steinen i, være igjen og spist den andre delen først om du ikke klarer å spise opp hele avokadoen med en gang.

Legg så avokadoen med stein i, i en plastpose. Press ut det du kan av luft og knytt igjen. Legg den så i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken. På dette bikdet har min avokado ligget på kjøkkenbenken natten over. I posen har litt fuktighet dannet seg, noe som er med på å holde avokadoen frisk/fersk.

Avokadoen har mistet bittelitt av sin grønne farge innvendig. Men fortsatt veldig fin og mer enn god nok til at du kan spise den nå eller til og med også servere den til gjester.

Steinen til avokadoen er hele trikset her. Jeg vet ikke hvorfor, men det er den som gjør at avokadoen ikke blir så fort brun. Hadde steinen ikke vært med ville avokadoen vært veldig brun og faktisk uspiselig veldig fort…. Det er som om den da har råtnet over natten.

Prøv det selv du og, om du er en avokadoelsker som det jeg er.

Garman. ❤️

2 kommentarer
  1. Jeg smører godt med sitronsaft ( gjerne den man kjøper ferdigpresset på flaske) på snittflaten, så sinker man oksidasjonen. Samme brukes på snittflaten av banan om man ikke anvender hele, på eple og pære også. Plast spart 😏

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg